Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Kaltura (videoplatform)

Kaltura is een modern videoplatform. Het is een duurzame state-of-the-art oplossing voor het plaatsen of maken van video of audio door docenten, ondersteuners en studenten.

Kaltura werkt zeer goed samen met Canvas. Als docent kun je daardoor op eenvoudige wijze video's aanbieden binnen je cursussen. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om annotaties bij video’s te maken of een videoquiz samen te stellen. De video’s zijn afspeelbaar op alle verschillende apparaten. Er zijn twee manieren om gebruik te maken van Kaltura. Binnen Canvas kun je hiervoor My Media en Media Gallery gebruiken en in je webbrowsers kun je Kaltura via video.uva.nl gebruiken.

Minimale systeemeisen

Kaltura is te gebruiken met alle devices (Windows en Apple) mits ze voldoen aan de basiseisen op het gebied van hardware en software

Hulp en ondersteuning

Op het portaal (video.uva.nl > 'how To' zijn webinars beschikbaar waar je kan kennismaken met Kaltura op hoofdlijnen en daarnaast op specifieke onderwerpen. 

Training: getting to know Kaltura for Instructors

De opname van de training is als Kaltura webinar te volgen, zie hiervoor het kopje ‘How-To’ op video.uva.nl

'Live' ondersteuning

De digitale spreekuren zijn vanaf januari in samenwerking met het TLC opgezet. Via deze reserveringspagina kan een afspraak gemaakt worden voor laagdrempelige ondersteuning.

Heb je behoefte aan een Kaltura training?

Laat ons dit dan weten door middel van het aanvraagformulier hieronder.

Een eerste impressie van Kaltura

Heb je een vraag of feedback over Kaltura of over deze pagina?

Laat het ons dan weten via onderstaande formulier.