Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Lukt het je niet om in te loggen met je UvAnetID?

Deze tips kunnen dit probleem voor je oplossen:

  1. Zorg dat je het juiste wachtwoord hebt ingevoerd op al je apparaten. Heb je een nieuw wachtwoord?  Zorg dat je wachtwoord op al je apparaten is aangepast. Denk bijvoorbeeld aan de e-mail app op je telefoon. Kijk onder wachtwoord UvAnetID wijzigen voor tips voor het aanpassen van je wachtwoorden op mobiele apparaten.
  2. Gebruik je UvAnetID als inlognaam (zet hier geen @uva.nl achter).
  3. Probeer in te loggen via een andere browser (bijvoorbeeld Firefox of Google Chrome).
  4. Probeer in te loggen op een andere computer (smartphones en tablets geven vaker problemen met inloggen).
  5. Probeer in te loggen op een andere UvA-website.
  6. Open een incognitovenster in je browser en probeer in te loggen op profile.surfconext.nl.
  7. Log in op id.uva.nl en klik op Wachtwoord vergeten om je UvAnetID wachtwoord opnieuw in te stellen. Probeer daarna nog eens in te loggen.

Blokkade

Je UvAnetID kan tijdelijk geblokkeerd worden als er te vaak met een verkeerd wachtwoord op wordt ingelogd. Dit kan een kwaadwillende zijn, maar meestal is het dan bijvoorbeeld een e-mail app op een telefoon met een oud wachtwoord die in korte tijd veelvuldig probeert in te loggen met het verkeerde wachtwoord.

Daarnaast zijn wij alert op verdachte inlogpogingen. Zodra wij vermoeden dat er iets niet in orde is, dan blokkeren wij het account preventief. Als je account geblokkeerd is informeren we je daarover per e-mail op het bij ons bekende privé e-mailadres. In deze e-mail lees je ook meer over de te nemen stappen. 

Blokkade bij uit dienst

Tot 90 dagen na het eind van je arbeidsovereenkomst kan je je UvAnetID gebruiken. Na deze periode wordt het account afgesloten. Alleen als je weer een nieuwe arbeidsovereenkomst sluit met de UvA en zodra dit in onze HR-systemen verwerkt is krijg je weer toegang tot je account.