Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Wat is Kaltura? 

Kaltura is een modern videoplatform voor het plaatsen en maken van video en audio door docenten, ondersteuners en studenten. Door de goede integratie met Canvas, kun je als docent op eenvoudige wijze video's aanbieden binnen je cursussen. Tevens is het mogelijk om annotaties bij video’s te maken of een videoquiz samen te stellen. De video’s zijn afspeelbaar op alle verschillende apparaten. 

Waarvoor gebruik je Kaltura?

Kaltura is een videoplatform ontwikkeld voor het maken en delen van kennisclips. Je kunt de kennisclips interactief maken door vragen toe te voegen, en gemakkelijk bewerken met de Editor (zie Kaltura via Canvas).

Voor wie is Kaltura? 

Kaltura is bedoeld voor alle UvA medewerkers en studenten. 

Starten met Kaltura? 

Kaltura is via twee ingangen te benaderen:

  • In Canvas via My Media in de rode linkerbalk
  • Via het Kaltura Mediaspace portaal op https://video.uva.nl.

De twee hebben nagenoeg dezelfde functionaliteiten, en zijn 1 op 1 aan elkaar gekoppeld. Het enige verschil is dat je op Canvas video’s in een cursus kan publiceren (Media Gallery), en in het portaal kan dat niet. In het portaal kan je wel een link maken en dit delen met anderen (dit kan in Canvas niet).  

Daarnaast kan je in het portaal een Channel aanmaken, een samengestelde groep met wie je video’s deelt. Dit kan in Canvas niet, waar je alleen per cursus kan publiceren.