Je zou een landingspagina ook wel een keuzepagina kunnen noemen. Het is immers een overkoepelende pagina, waarop de bezoeker een keuze kan maken tussen verschillen soorten informatie. De achterliggende pagina’s zijn artikelen of lijsten.
Het doel is de bezoeker overzicht te bieden en zo snel mogelijk een goede keuze te laten maken. Denk aan een overzicht van alle informatie voor alumni. Het is niet de bedoeling om een landingspagina te gebruiken als vervanging van een gewoon artikel.
Daarnaast kun je een landingspagina gebruiken als een soort etalage: je laat zien wat de UvA allemaal doet rond een bepaald onderwerp. Denk aan alles wat de UvA doet op het gebied van duurzaamheid. Ook hierbij verwijs je door naar artikelen of lijsten.
Alleen redacteuren die ‘key-user’ zijn, kunnen landingspagina’s maken en inrichten. Gewone redacteuren kunnen wel de inhoud van een card/banner aanpassen, via de cards-map in de root van de site.
Als key-user kun je een landingspagina flexibel opbouwen uit verschillende elementen, zoals:
De kunst is een landingspagina te maken die de lezer goed overzicht biedt en die mooi in balans is. Probeer hierbij verschillende soorten elementen af te wisselen, en bijvoorbeeld niet alleen maar gelijksoortige rijen met cards onder elkaar te plaatsen.
Op een landingspagina kun je een video in een banner plaatsen, in plaats van een afbeelding. Deze video moet je beschouwen als ‘visueel behang’: de video is hier niet om informatie over te dragen, maar puur als visuele aankleding van de pagina.
De video moet voldoen aan bepaalde eisen:
Een campagnepagina is een variant van de landingspagina die wordt ingezet om tijdelijke content uit te lichten. Deze is ‘contextloos’. Dat wil zeggen dat hij geen breadcrumbtrail bevat.
De mogelijkheden zijn grotendeels hetzelfde als die van een landingspagina: campagnepagina's kunnen opgebouwd worden uit verschillende elementen of ‘blokken’.
Een campagnepagina maken gaat via je hoofdredacteur/contentmanager.