Hoe weet je wanneer je te maken hebt met ongewenst gedrag? Waar de grenzen liggen, is niet altijd duidelijk. Wat de één als ongewenst gedrag ervaart, hoeft voor de ander geen probleem te zijn. Met deze e-learning vergroot je je bewustzijn van sociale veiligheid. Daarnaast leer je waar je op de UvA terecht kunt als je te maken krijgt met ongewenst gedrag.
De facultaire werkgroep sociale veiligheid van de Faculteit Geesteswetenschappen heeft een eerste handreiking opgesteld die docenten en tutoren kan helpen om dit thema bespreekbaar te maken. Lees meer en download de handreiking
Bijna het gehele aanbod aan cursussen is gericht op een uitkomst waarin de docent in staat is om een veilige en motiverende leeromgeving te creëren. Bekijk het gehele cursusaanbod, of bekijk specifiek deze cursussen die te maken hebben met sociale veiligheid:
De wereld wordt kleiner waardoor we allemaal te maken krijgen met verschillende culturen. Hoe zit het eigenlijk met cultuurverschillen en hoe ga je ermee om? Meld je aan voor de training Culturele diversiteit van GoodHabitz.
Nog geen account op GoodHabitz? Ga dan naar deze pagina.
Wil je je basiskennis over diversiteit, inclusie en intersectionaliteit vergroten? Bekijk het overzicht met workshops van het Chief Diversity Officer (CDO) team om je vaardigheden om over diversiteit te praten te vergroten of je bewuster te zijn van je vooroordelen.
Met LSD (Luisteren, Samenvatten, Doorvragen) achterhaal je wat je gesprekspartner bezighoudt. Zo kom je direct tot oplossingen en neem je de juiste beslissingen. Vind deze training op GoodHabitz.
Wil je je niet door vooroordelen laten leiden? Met deze training van GoodHabitz word je je bewust van je aannames en blijf je je bias de baas. Meld je aan voor de training.
Weet jij hoe je moet handelen bij agressie? Of heb je misschien zelf een kort lontje? Volg de training ‘Omgaan met agressie’ en voorkom aanvaringen binnen je organisatie. Bekijk deze training op GoodHabitz.
Heb je te maken met een onveilige situatie en heb je hulp nodig? De wegwijzer sociale veiligheid biedt een overzicht van de verschillende personen en voorzieningen waar je als student/medewerker terecht kunt. Je kunt ook terecht bij een vertrouwenspersoon van de UvA. Zij helpen je of verwijzen je door naar iemand die je kan helpen.