Intimidatie is niet normaal
Als je te maken krijgt met ongewenste e-mails, telefoontjes of intimiderende reacties op social media kan dat veel impact hebben. Zoek daarbij ook hulp en ondersteuning, bijvoorbeeld bij je leidinggevende, je collega’s of UvA Persvoorlichting.
Het expertteam van de UvA kan je bijstaan en steun bieden in een situatie waarin je geïntimideerd of bedreigd wordt. Dat kan bijvoorbeeld gaan om juridisch advies, een aangifte of social media monitoring. Ook als je binnenkort met een gevoelig onderwerp naar buiten gaat treden kan de afdeling persvoorlichting meedenken en adviseren.
In elke situatie waarin jij je geïntimideerd of bedreigd voelt.
Als er een melding wordt gedaan wordt er ondersteuning geboden vanuit het expertteam, bestaande uit de afdelingen Integrale Veiligheid, Bureau Communicatie en Juridische Zaken. Medewerkers van deze afdelingen kunnen je ondersteunen en adviseren vanaf het voorbereiden van een publiek optreden tot het doen van aangifte bij de politie na een bedreiging of intimidatie. Indien nodig kan er ook worden ondersteund bij nazorg.
Als je als UvA-wetenschapper een melding doet bij het landelijk meldpunt WetenschapVeilig, stuurt WetenschapVeilig deze melding door naar de UvA door. Bij telefonische meldingen is doorverwijzing naar de werkgever ook het uitgangspunt. Het werkt sneller om rechtstreeks contact op te nemen met het expertteam van de UvA.