Iedereen die ICT-faciliteiten gebruikt van de UvA dient zich te houden aan de door het College van Bestuur vastgestelde 'Regels voor verantwoord gebruik van ICT-faciliteiten'.
De ICT-gedragsregels hieronder zijn een handreiking om te handelen conform de vastgestelde regels voor verantwoord gebruik van ICT-faciliteiten.
Tip: gebruik voor je wachtwoord bijvoorbeeld de eerste letters van een gemakkelijk te onthouden zin en verander een of twee letters in tekens. ‘Spruitjes eet ik echt niet meer hoor’ wordt dan bijvoorbeeld Se!enmh.
Er is programmatuur dat via password guessing je wachtwoord kan achterhalen als je wachtwoord voor de hand liggend is.
Gebruikersnaam en wachtwoord moeten altijd verschillend zijn.
Wanneer je je gegevens op de server bewaart, blijft bij calamiteiten de schade aan je bestanden beperkt. Van de bestanden op de server wordt namelijk een back-up gemaakt en de servers zijn beter beveiligd tegen virussen.
Medewerkers en/of studenten van de UvA mogen via het UvAnet geen activiteiten verrichten die in strijd zijn met enige wet, zoals bijvoorbeeld de auteursrechtwetgeving.
UvA-medewerkers hebben een arbeidsrechtelijke relatie met de UvA, waardoor aan hen vanuit de CAO, kaders kunnen worden opgelegd.
Ondanks de vrijheid van meningsuiting zijn er grenzen aan het toelaatbare. Verspreid geen discriminerend, lasterlijk en/of beledigend materiaal.
Hieronder valt software waarvoor geen licentierechten zijn betaald (terwijl dat wel moet) en software die de werking van de computer en/of het UvAnet verstoort.
Programmatuur als bijvoorbeeld BitTorrent is niet illegaal, maar de gevolgen van het gebruik ervan zijn dat meestal wel.
Het UvAnet is eigendom van de UvA. In geval van misbruik kan de toegang tot ICT-diensten waaronder het UvAnet, worden ontzegd. Bij medewerkers kan misbruik reden zijn voor ontslag.