Parkeren

Het uitgangspunt van het UvA-parkeerbeleid is dat alle gebouwen goed bereikbaar zijn met de fiets of het openbaar vervoer. Bereikbaarheid per auto is daarop een beperkte aanvulling. De UvA beschikt alleen bij locatie Science Park over een parkeerterrein.

Medische indicatie

Medewerkers en studenten met een medische indicatie kunnen in aanmerking komen voor een parkeerplaats. Medewerkers nemen hiertoe contact op met de arboco√∂rdinator van de betreffende campus; studenten nemen contact op met Studenten Services.

Zie voor meer informatie Toegankelijkheid van gebouwen.

Parkeerterrein Science Park UvA

Aanvragen parkeerabonnement Science Park.

Bij de gemeente Amsterdam, beheerder van het parkeerterrein op het Science Park, kun je een parkeerabonnement aanvragen. Maak hiervoor gebruik van onderstaand formulier:

Parkeren Roeterseilandcampus

In de straten rondom het REC kunnen minder validen met een geldige minder validen parkeerkaart gratis parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen. Op het REC zelf zijn er ook enkele minder valide parkeerplekken beschikbaar. Deze plekken zijn alleen beschikbaar voor medewerkers en studenten die deze toegewezen hebben gekregen.
Om in aanmerking te komen voor een plek op het REC is een geldige gehandicapten parkeerkaart (GPK) nodig. Medewerkers en studenten met een medische indicatie  die tijdelijk van aard is en niet beschikken over een geldige gehandicapten parkeerkaart kunnen tijdelijk de beschikking krijgen over een minder valide parkeerplek indien deze beschikbaar is.

Om in aanmerking te komen voor een minder valide parkeerplek op het REC  nemen medewerkers (al dan niet in het bezit van een geldige gehandicapten parkeerkaart) contact op met de arboco√∂rdinator: mevrouw T.R. Seinstra (E t.r.seinstra@uva.nl).
Studenten van de UvA nemen hiervoor contact op met Studenten Services.

Overige locaties

Op de overige locaties van de UvA zijn geen speciale parkeerplekken. Je kunt hier gebruikmaken van de openbare parkeerplekken en -garages.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

2 januari 2018