Parkeren

Het uitgangspunt van het UvA-parkeerbeleid is dat alle gebouwen goed bereikbaar zijn met de fiets of het openbaar vervoer. Bereikbaarheid per auto is daarop een beperkte aanvulling.

De UvA heeft geen eigen parkeerplekken tot haar beschikking. Wanneer je met de auto komt, kun je gebruikmaken van openbare parkeerplaatsen.

Medische indicatie

Studenten met een medische indicatie kunnen in aanmerking komen voor een parkeerplaats. Hiertoe neem je contact op met Studenten Services studentservicedesk@uva.nl.

Parkeerplekken minder validen Roeterseilandcampus

In de straten rondom het REC kunnen minder validen met een geldige minder validen parkeerkaart gratis parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen. Op het REC zelf zijn er ook enkele minder validen-parkeerplekken beschikbaar. Deze plekken zijn alleen beschikbaar voor studenten die deze toegewezen hebben gekregen.

Om in aanmerking te komen voor een plek op het REC, is een geldige gehandicapten parkeerkaart (GPK) nodig.  Studenten met een medische indicatie die tijdelijk van aard is en die niet beschikken over een geldige gehandicapten parkeerkaart, kunnen tijdelijk de beschikking krijgen over een minder validen-parkeerplek indien deze beschikbaar is.

Om in aanmerking te komen voor een minder validen-parkeerplek op het REC neem je (al dan niet in het bezit van een geldige gehandicapten parkeerkaart) contact op met Studenten Services studentservicedesk@uva.nl.

Parkeerplekken minder validen overige locaties

Op de overige locaties van de UvA zijn geen speciale parkeerplekken. Je kunt hier gebruikmaken van de openbare parkeerplekken en -garages.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

25 januari 2018