Blackboard, wifi en diverse systemen niet beschikbaar 22 en 23 april

Op zaterdag 22 en zondag 23 april vindt het groot ICT-onderhoudsweekend plaats. Tijdens dit onderhoudsweekend zijn verschillende systemen zoals Blackboard en de UvA-websites niet of beperkt beschikbaar.

Wat is er niet beschikbaar tijdens het groot onderhoudsweekend?

Met name op zaterdag 22 april zullen de volgende systemen niet beschikbaar zijn:

• Blackboard;
  • Wifi en netwerken (‘eduroam’ en ‘uva’);
  • UvAwerkplekken (desktops en laptops);
  • Alle UvA-websites (zoals uva.nl, student.uva.nl en medewerker.uva.nl.);
  • Systemen zoals id.uva.nl, id.student.uva.nl;
  • E-mail (Outlook en webmail);
  • Netwerkschijven (H- en P-schijf);
  • VPN.

Testen op zondag 23 april

Op zondag 23 april worden de systemen getest. In principe kun je tijdens het testen gebruikmaken van de systemen maar de werking ervan kan niet de hele dag gegarandeerd worden.

Waarom is er een groot ICT-onderhoudsweekend?

In het onderhoudsweekend wordt er noodzakelijk onderhoud aan het netwerk uitgevoerd. Dit onderhoud verbetert de werking en beschikbaarheid van systemen zoals Blackboard en de UvA-websites.

Begin april word je herinnerd aan het onderhoud en kan er meer gezegd worden over de tijdstippen waarop de systemen niet beschikbaar zijn. Heb je vragen over dit onderhoud? Neem contact op met jouw facultaire informatiemanager of met de Servicedesk ICTS via servicedesk-icts@uva.nl of 020-5252200.

Gepubliceerd door  ICT Services

15 maart 2017