UvA Job board

Over UvA Job board

UvA Job board is het UvA-vacatureportal met startersbanen, stages en studiegerelateerde bijbanen, exclusief voor alle UvA-studenten en alumni tot 2 jaar na afstuderen.

Studenten hebben behoefte aan een goede aansluiting op de arbeidsmarkt. Met Uva Job board helpt de UvA haar studenten met de oriëntatie op die arbeidsmarkt en het sneller vinden van een passende stage of startersbaan.

Vacatureaanbod

Organisaties uit allerlei sectoren weten UvA Job board te vinden. De vacatures die zij aanbieden worden gekoppeld aan de interessegebieden van de UvA. Het UvA Student Careers Centre beoordeelt alle organisaties en vacatures op niveau en relevantie. Moderators op de faculteiten checken of de aangeboden stages voldoen aan de eisen van de opleiding.

Resultaten tot nu toe

1 jaar na de lancering van UvA Job board zijn de cijfers in kaart gebracht.

Hoe log ik in?

Als medewerker kun je alleen inloggen met een speciaal medewerkersaccount. Wil je kunnen inloggen, vraag dan een account aan door te mailen naar jobboard@uva.nl.

Studenten doorverwijzen

Wanneer verwijs je studenten door?

Studenten kunnen op verschillende momenten in hun studieloopbaan baat hebben bij UvA Job board. Dat kan als hun bachelor of master bijna is afgerond of als studenten op zoek zijn naar werkervaring tijdens hun studie in de vorm van een stage of studiegerelateerde bijbaan (van maximaal 12 uur). Afstudeerders en recente alumni (tot 2 jaar na afstuderen) kunnen via UvA Job board op zoek naar een startersbaan. Oriënteren en solliciteren geldt uiteraard voor Nederlandse en internationale studenten. 

Waar kun je studenten naar doorverwijzen?

UvA Job board is voor Nederlandse studenten te vinden op: www.uva.nl/jobboard en voor internationale studenten op www.uva.nl/en/jobboard.

Voor de meeste opleidingen geldt dat UvA Job board ook toegankelijk is via de A-Z op de studentensite, onder het lemma Stage/Internship. Studenten kunnen op deze manier via hun eigen studentsite inloggen in de Job board en stages zoeken.

Wil je UvA Job board ook tonen op je opleidingspagina?

Het is mogelijk UvA Job board op de opleidingspagina te tonen. Neem hiervoor contact op met het Student Careers Centre of met een webredacteur.

Werkgevers doorverwijzen

Heb je zelf contacten met het werkveld?

Mocht je je contacten in het werkveld willen uitnodigen hun stage, studiegerelateerde bijbaan of startersbaan in UvA Job board te plaatsen, dan kun je hen verwijzen naar www.uva.nl/ontmoettalent of www.uva.nl/meetourtalent.

Let op: Een bedrijf dient zelf een organisatieaccount aan te maken. Dit kost ongeveer 10 minuten en hoeft slechts één keer te gebeuren.

Welke organisaties en vacatures kun je doorverwijzen?

Om het aanbod van vacatures actueel, divers en van hoge kwaliteit te houden, hebben we een aantal eisen geformuleerd.

Goedkeuring organisatie-accounts

  • De organisatie betreft een rechtspersoon. Natuurlijke personen worden niet toegelaten.
  • UvA Job board laat alleen werkgevers toe die vacatures voor hun eigen organisatie plaatsen. Derde-partij recruiters (uitzendbureaus, recruitmentbureaus, vacaturesites) worden niet toegelaten.
  • Aanmelding uitsluitend met een werk-emailadres (niet persoonsnaam@gmail.com).
  • Het UvA Student Careers Centre behoudt zich het recht voor per vacature te besluiten over het al dan niet publiceren ervan.
  • Indien studenten gegronde klachten hebben over een organisatie op basis van eerdere ervaringen, dan zetten wij het organisatieaccount op non-actief.
  • Startersbanen laten we alleen toe als er niet meer dan twee jaar werkervaring wordt vereist.

De algemeen geldende eisen voor het toelaten van een stage staan in de Manual for Organisations

Zelf een stage plaatsen

Wil je zelf vacatures plaatsen op UvA Job board?

Vacatures binnen de UvA die relevant zijn voor studenten en starters kunnen – naast www.uva.nl/vacatures – ook op UvA Job board geplaatst worden. Het verschil is de doelgroep. UvA Job board is alleen toegankelijk voor studenten en recente alumni. De UvA-brede website www.uva.nl/vacatures is zichtbaar voor iedereen, ook buiten de UvA. De afdeling P&O van de UvA beheert dit proces.

Zie ook A-Z: Werving en selectie

Contact

Heb je interesse in UvA Job board als tool of heb je andere vragen? Neem dan contact op met Vera Maliepaard van het UvA Student Careers Centre via 06-27867715 of jobboard@uva.nl

Je kunt ook de moderator van de opleiding benaderen, zie Moderators op faculteiten (pdf).

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

20 juni 2017