Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Schrijfwijzer UvA

Evenals andere (semi)overheidsinstellingen houdt de UvA de spelling van het Groene Boekje aan. Specifiek voor de UvA is er een lijst met veelgebruikte UvA-termen en een Stijlgids voor schrijven op het UvAweb.

De juiste schrijfwijze van een woord of constructie kun je onder meer vinden op woordenlijst.org (het Groene Boekje online) of bij de taaladviesdienst van het Genootschap Onze Taal.

Vind je in het Groene Boekje niet wat je zoekt, houd dan de spelling van Van Dale aan. Algemene schrijf/spellingaanwijzingen vind je in de Schrijfwijzer van Jan Renkema. Ook kun je de algemene schrijf- en spellingaanwijzingen UvA (pdf) raadplegen voor bijvoorbeeld de juiste manier om aanhalingstekens te gebruiken bij citaten.

Veelgebruikte UvA-termen

In de alfabetische lijst met UvA-termen (pdf, 6 p.) vind je de schrijfwijze van termen en woorden die veel gebruikt worden aan de UvA.

Stijlgids UvA-web

Lees de richtlijnen voor schrijven voor het UvAweb in de Stijlgids UvAweb – versie 05 (pdf, 32 p.).

Spelling in het Engels 

De UvA hanteert Brits Engels. Zie de UvA English Style Guide. Voorkeursvertalingen voor UvA-termen op het gebied van onderwijs en onderzoek vind je in de UvA-Vertaallijst.