Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl
ICT Werkplekken REC: Windows 10

ICT Werkplekken REC: Windows 10

Dit jaar krijgen de ICT-werkplekken (laptops en desktops) van de UvA een flinke upgrade. Zo blijft jouw ICT-werkplek goed werken en kunnen de nieuwste applicaties worden ondersteund. Van 16 april tot en met 18 mei zetten we alle door de UvA beheerde ICT-werkplekken om naar Windows 10. Tegelijkertijd vervangen we alle laptops ouder dan vier jaar en desktops ouder dan vijf jaar.

Wat kun je verwachten?

Je ontvangt binnenkort een uitnodiging om een afspraak te maken voor het overzetten van je ICT-werkplek. Heb je een ICT-werkplek in eigen beheer? Dan ontvang je later in het jaar informatie over hoe je zelf Windows 10 kunt installeren.

  • Windows 10 op je huidige laptop: lever deze in op het afgesproken tijdstip. De volgende ochtend kun je de laptop weer ophalen. Het kan zijn dat je hierdoor een dagdeel niet op je laptop kunt werken.
  • Nieuwe laptop met Windows 10: lever je oude laptop in op het afgesproken tijdstip en je ontvangt direct de nieuwe laptop.
  • Windows 10 op je desktop: je ontvangt een mededeling op je desktop met de datum en tijd waarop de computer wordt overgezet. Tijdens de installatie kun je circa 4 uur lang niet op je desktop werken.
  • Nieuwe desktop met Windows 10: je ontvangt een mededeling op je desktop met de datum en tijd waarop de nieuwe desktop wordt geïnstalleerd en aangesloten. Installatie en aansluiting  neemt circa 10 minuten in beslag.

Wat moet je doen voor en na installatie?

  • Voor installatie: stel je lokaal opgeslagen data, software en persoonlijke instellingen veilig, want deze worden tijdens de installatie gewist. Gebruik hiervoor de checklist.
  • Na installatie: sommige dingen zullen anders zijn dan je gewend bent. De checklist en handleidingen helpen je met het terugzetten van je persoonlijke instellingen en weer aan de slag te gaan.

Wat is er nog meer belangrijk?

  • Nieuwe mailomgeving (rond de zomer): de mailbox wordt minimaal 4GB in plaats 1GB. Verder ziet de inlogpagina en de online mailomgeving van webmail er straks anders uit. 
  • Office 365 ProPlus (tweede helft 2018): alle door de UvA beheerde ICT-werkplekken krijgen de lokale versie van Office 365 ProPlus. Hiermee heb je de nieuwste versie van de programma’s van Microsoft Office.
  • Jaarlijks wachtwoord wijzigen: tussen april dit jaar het eind van dit jaar zal je gevraagd worden om je wachtwoord te wijzigen.

In de weken voorafgaand aan deze vernieuwingen informeren we je over de uitvoering en hoe je je daarop kunt voorbereiden.

Inleveren/ophalen laptop

In de hal van gebouw A zal een tijdelijk Windows 10 Servicepunt ingericht worden. Hier kun je je laptop inleveren en weer ophalen.

Meer informatie en contact

Meer informatie over de overgang naar Windows 10 vind je in de A-Z-lijst onder ICT-werkplek. Het Windows 10-team doet zijn uiterste best om de overlast van de werkzaamheden te beperken.

Heb je een vraag of opmerking over de uitrol, neem dan contact op met Yasser Ibrahim, Willem Kox (FMG) en Victor Ewald via Windows10-REC@uva.nl.