Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl
Huisstijl

Typografie

De UvA-huisstijl maakt gebruik van verschillende lettertypen.

(Drukwerk)typografie

Binnen de UvA huisstijl wordt overwegend het lettertype ‘Stempel Garamond’ (bij voorkeur de Stempel Garamond LT Std) gebruikt. Het lettertype ‘Frutiger’ (de Frutiger LT Std) kan eventueel ter aanvulling gebruikt worden. Kijk voor de richtlijnen voor het gebruik in het huisstijl handboek.

Typografie bij tekstverwerkingsprogramma's 

Bij tekstverwerkingsprogramma’s zoals Microsoft Word, maak je gebruik van de ‘Times New Roman’ voor de boodschap, en van de ‘Arial’ voor de vaste gegevens. Op elke UvAwerkplek waarop Word is geïnstalleerd vindt u rechtsboven bij ‘Templates’ een aantal formats zoals brief, memo en rapport, waarin al de juiste lettertypes en lettergroottes zijn opgenomen. Tot slot wordt de Arial ook gebruikt voor beeldschermtoepassingen (o.a. e-mail en PowerPoint).

Lees meer over deze Wordsjablonen, in het deel 'UvA sjablonen'.

Web typografie

De ‘Meta Pro’ is de identiteitsbepalende letter van UvA-web. Zowel de Sans Serif (Book en Bold) als de Serif variant (Bold) worden gebruikt. Meta Pro Book en Meta Pro Bold worden gebruikt voor het overgrote deel van alle tekst in de website, zoals broodteksten, tussenkoppen en links. De Serif Pro Bold variant wordt enkel toegepast voor paginatitels en voor koppen in banner-, quote- en margeblokken.

Basiselement typografie (pdf, 1 p.)