Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl
Huisstijl

Lettertypen

Basis lettertypen

Binnen de UvA huisstijl wordt het lettertype ‘Stempel Garamond’ gebruikt voor bijna alle communicatiemiddelen. Dit is een lettertype met een schreef, welke ook is gebruikt voor het karakteristieke logo van de universiteit.

Voorbeeld Stempel Garamond

Daarnaast kan het schreefloze lettertype 'Frutiger' worden gebruikt voor kaderteksten. Door de juiste balans tussen Stempel Garamond en de Frutiger te gebruiken ontstaat een prettige leeservaring voor jouw publiek. 

Voorbeeld Frutiger

Beschikbaarheid

De Stempel Garamond en Frutiger staan niet standaard geïnstalleerd op een UvA-beheerde ICT-werkplek. Voor beide lettertypen is een licentie vereist en hieraan zijn kosten verbonden. Om communicatiemiddelen te maken met deze lettertypen kun je gebruik maken van de Brandportal Brandspot. Mocht je de lettertypen toch nodig hebben op je eigen UvA-beheerde ICT-werkplek, dan kun je een verzoek indienen bij ICTS. Vormgevers die in opdracht van de UvA communicatiemiddelen ontwikkelen dienen beide lettertypen zelf aan te schaffen. Voor Office programma's zijn de Times New Roman en de Arial de vervangende lettertypen voor beide huisstijl lettertypen.

Web lettertypen

Op het UvAweb wordt voornamelijke de schreefletter 'Utopia' gebruikt. 

Voorbeeld Utopia

Daarnaast wordt de schreefloze letter 'Source Sans pro' gebruikt voor de buttons. Deze lettertypen worden ook gebruik in videocommunicatie. Beide lettertypen hebben een open licentie,  je kunt ze daardoor gemakkelijk gratis downloaden via bijvoorbeeld Google Fonts of de Adobe Typekit. 

Voorbeeld Source Sans Pro