Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Audio en video

De UvA biedt audiovisuele voorzieningen voor onderwijsdoeleinden en ondersteuning bij het gebruik van deze voorzieningen in onderwijsruimtes.

Audiovisuele Dienst

De Audiovisuele Dienst van Facility Services is binnen de Universiteit van Amsterdam verantwoordelijk voor de audiovisuele voorzieningen in (bijna) alle college- en werkgroepzalen.

Je kunt bij de Audiovisuele Diensten op locatie terecht voor:

  • vragen over de audiovisuele voorzieningen in de onderwijszalen
  • uitleen van losse AV-apparatuur
  • oplossen van storingen met AV-apparatuur
  • advies op AV gebied door de AV-teamleiders. Zij begeleiden AV-projecten en zorgen voor het inrichten en upgraden van onderwijszalen.

Audio- en videoproducties bij het AudioVisueel Centrum (AVC)

Voor videoprojecten zoals de ontwikkeling van (promotie)video’s kun je terecht bij het geluid- en opnamecentrum van de UvA, het AudioVisueel Centrum (AVC). Het AVC beschikt over een video- en geluidsstudio, videomontageruimtes en een videoconferencingroom. Ook kun je bij het AVC terecht voor de huur van een studio, montage van beeldmateriaal, videoconferencing en mediatrainingen. Kijk voor meer informatie onder Audio- en videoproducties (AVC).

Gebruik van video in het onderwijs

Op de speciale website ICT in onderwijs en onderzoek vind je nieuws en informatie over de inzet van ICT-toepassingen in onderwijs en onderzoek. Dankzij de talloze toepassingen neemt het thema video een belangrijke plaats in. Denk hierbij aan webcolleges, kennisclips en nieuwe technologieën zoals virtual reality. De website presenteert de informatie over de inzet van een dienst steeds met een focus op didactiek (wat is het en waarvoor kun je de tool inzetten) en praktische informatie (hoe zet je de tool in).

Contact Servicedesk Facility Services (FS)

T: 020 525 1403
E: servicedesk-fs@uva.nl

Formulieren voor facilitaire diensten

Een aanvraag doen of storing melden? De status van je melding(en) bekijken? Ga naar www.uva.nl/fs-meldingen (nieuw venster).